HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


RÅDYRHJERTER I FLØDESAUCE

  • 600 g rådyrhjerter i tynde strimler (ca. 4 stk. kan erstattes af andre hjerter)
    100 g røget bacon
    250 g rørhatte
    1 løg
    ½ l vildtbouillon
    ¼ l piskefløde
    2 spsk. mørk kinesisk soja
    50 g Soltørrede tranebær
    Trøffelolie
    Smør/olie
    Salt og peber

Fremgangsmåde:

Rådyrhjerter renses godt og skæres op i kamrene. Vand bringes i kog i en gryde, og hjerterne skoldes kort for at fjerne de værste urenheder. Bacon skæres i tern. Rørhatte skæres i lange stykker, og løget skæres i store tern.
Rørhatte og løg svitses i en gryde i en anelse olivenolie. Tages op. Bacontern brunes derefter i gryden (evt. med en anelse ekstra olie). Bacontern tages op, men lad fedtet være. Smør smeltes i gryden sammen med baconfedt, hvorefter hjerterne brunes. Vildtbouillon, fløde og mørk soja hældes ved, og hjerterne simrer ved middel varme i ca. 45 minutter, alt efter hvor tykt man har skåret hjerterne
Rørhatte, løg og bacon tilsættes, og retten simrer videre i endnu 10 minutter. Soltørrede tranebær tilsættes. Smages til med salt og peber samt trøffelolie.
Jævnes evt. samt lidt kulør efter smag


Tilbehør:

En god, lækker kartoffelmos eller nye kartofler


Copyright © www.halfdan.dk