HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


Jægerens Portvins/sherry sild
 

Basislage til sildeopskrifter:

  • ½ l eddike
    ¼ l vand
    400 g sukker
    5-8 skalotteløg alt efter størrelse skåret i skiver
    20-25 nelliker
    50 hele sorte peberkorn
    4-5 laurbærblade
    1 stang kanel
    4 tørrede chillier flækkes incl. kerne

    Fremgangsmåde for basislagen:
    Alt i basislagen koges sammen i 15 min og afkøles helt.
     

  • 3 dl grundlage
    1½ dl portvin
    1½ dl sherry
    75 g rosiner
    10-15 marinerede filletter
    ½ hakket skalotteløg

    Fremgangsmåde for færdiggørelsen.
    grundlage, portvin, sherry og rosiner gives et opkog. de marinerede filletter
    lægges på lidt af blandingen i et fad og resten af blandingen hældes over
    filletterne. Sildene skal herefter trække koldt mindst et døgn og pyntes lige
    inden servering med skalotteløg.

    Copyright ©
    www.halfdan.dk