HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


GRILLET VILDSVINE RYG ELLER KØLLE

  • Marinade:
    2 stk. hele tørret hot chili
    25 stk. hele hvide peberkorn
    5 stk. allehånde, hele
    5 stk. nelliker, hele
    6 stk. soltørret tomater
    3 spsk. honning
    2 spsk. maldon salt
    1 flaske rødvin

    vildsvin eller kølle (beregn ca. 300 g realt kød til hver person)
    Ovenstående marinade er brugt til et stk. ryg på ca. 1 kg og udbenet køllestykke på ca. 1½ kg.


    Fremgangsmåde for marineringen:
    Honning og ca. 2 dl rødvin blandes og sættets i mikroovnen ved fuld effekt i ca. 45 sek. herved opløses honningen og giver en bedre smag til kødet under marineringen. Alle ingredienserne blandes i en kraftig frostpose og kødet lægges i marinaden. luften suges ud af posen og marinaden lægger sig herved rundt om hele kødstykket, herved behøver man ikke at vende det under marineringen. Kom det i en ekstra pose eller et fad for en sikkerhed skyld, hvis der skulle gå hul på posen. Lad kødet marinere fra 6-12 timer, alt efter hvor meget tid man har, jo længere jo bedre.

    Fremgangsmåde for stegningen:
    Kødet tages op af marinaden og tørres. svær ridses og der gives rigelig med salt og peber. Kødet lægges i en bradepande og sættes på grillen. gas grillen som vi bruger har fire brændere og skal være ca. 230°C varm, kødet brunes i ca. 15 min. Herefter skrues ned på minimum for to af brænderne og to brandere slukkes. bradepanden står over de slukket brændere. kødet stege ved svag varme i ca. 3 timer og hviler i ca. 10 min under klæde. Er herefter klar til udskæring og servering.

    Hertil passer grillet/ovnstegte grøntsager
    tranebær, svampe, salat og brød.

Copyright © www.halfdan.dk