HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


FENNIKEL-CREME
3-4 personer

  • 3 Fennikel i skiver
    1 løg i skiver
    1 fed hvidløg hakket fint
    olivenolie/smør
    800 ml grøntsagsbouillon (kan erstattes af kyllingbouillon)
    1 tsk. kinesisk femkrydderi
    1½-2 dl fløde
    salt/peber
    sukker
    citronsaft
    100 g ristet stykker parmaskinke (kan erstattes af bacon)

Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg svitses ved middelvarme i olie/smør, indtil løget er klart. Tilsæt fennikel
og svits videre et par minutter. Tilsæt 500 ml bouillon og kog det ind til der er ca. 2 dl.
tyk suppe, som herefter blendes. De sidste 300 ml bouillon tilsættes, det hele bringes
til kog, skal koges et par minutter. Suppen nedkøles og passeres gennem en sigte,
det der ikke kommer igennem kasseres. Smag til med citronsaft, salt, peber, kinesisk femkrydderi og sukker.
Cremesuppen bliver bedst af at samle sig et døgn i køleskabet

Servering:
Lige før servering opvarmes fennikel-cremen og monteres med fløden.
pisk luft ind i suppen og server den med de ristede stykker pamaskinke

Copyright ©
www.halfdan.dk