HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


 

ARNES AND I FORVEJEN

  • 1 and på ca. 3200 g
    svesker
    æbler
    salt/peber

Fremgangsmåde:
Anden ordnes, æbler- svesker- salt og peber fyldes i anden og lukkes.
Anden lægges med brystet opad som krydderes med salt på en
bradepande med rigeligt vand i bunden. Anden sættes i en forvarmet
ovn ved 150 °C (varmeluft) i 3 timer.

Anden tages ud og afkøles i en times tid inden den pakkes ind og sættes i
køleskabet til dagen efter.

Anden tages ud, klippes op og sættes i ovnen ved 140 °C (varmluft)
i ca. 20-25 min. Kan evt. grilles til sidst.

fond/kraft der er i brandepanden, skummes for andefedt og bruges til
fremstilling af sovsen som herved også kan laves dagen i forvejen.

Tilbehør:
som traditionen byder sig i den enkelte familie.
Vi bruger brune/hvide kartofler, råsyltet tranebær og den dejlige sovs.


Copyright ©
www.halfdan.dk